top of page
Una mica d'història
Associem incoscientment, la gofra amb Bèlgica. Quin viatger no ha visitat el país degustant un deliciós gofra de Lieja o de Brussel·les com a snack?
Segons la llegenda, l'origen del gofra de Lieja es remunta al segle XVIII.
El príncep i bisbe de la ciutat de Lieja va demanar al seu cuiner que li preparés alguna cosa dolça i saborosa. Insistí tant que, finalmente va realitzar un delició brioix amb peces de sucre a l'interior! Un veritable èxit! Acabava de néixer la Gofra de Lieja, conegut localment com ‘Gofra de Sucre’
La seva pasta està feta de farina de blat, llet, ous, llevat i sucre perlat procedent de la remolatxa blanca de Hesbaye, regió agrícola de la província de Lieja.
Les boles de pasta, anomenades «pâtons», es coloquen en un gamber en fosa durant alguns minuts. El sucre perlat es fon lentament, mentre la pasta es cuita sobre ambdues cares, el que els fa cruixents per l'exterior i desfets a l'interior. No te racons i és feta amb un motlle de 5 x 4.
El gofra de Lieja es menja millor calent. La combinació del seu sabor dolç i la seva olor única, ens submergeix i ens transporta en el record de la dolçor de la nostra infantesa.
TEMPORADA ALTA
De l'1 d'abril al 30 d'octubre
De dilluns a diumenge de 14 h a 24 h
bottom of page